Naprapati

Naprapati

Genom att främst använda sina egna händer behandlar naprapaten både muskler och leder. En naprapatbehandling minskar smärta, förbättrar funktionen och rörlighet i kroppen. Vid första besöket börjar vi alltid med en noggrann klinisk undersökning av dina problem eller besvär. Beroende på utfallet av undersökningen så behandlingar vi utifrån lämplig behandlingsmetod.

De olika behandlingsmetoderna innefattar b.la. manipulationstekniker, massage, stretch, traktion, elterapi/elverktyg, stötvåg, hemövningar och/eller nålar.

Vi som naprapater har ofta fokus på lederna och de “mjukare delarna” (muskler & fascia). Stor del av behandlingstiden brukar läggas där. Du får även med dig ett specifikt utformat tränings- och stretchprogram att göra hemma.

Vanliga besvär en naprapat behandlar

·       Spänningshuvudvärk

·       Lateral epikondylit (Tennisarmbåge)

·       Dålig hållning (“gamnacke”, “kutrygg”, kraftig svank)

·       ”Låsningar”

·       Medial epikondylit (Musarm)

·       Ischias

·       Ryggskott (lumbago)

·       Impingement i axelled

  ·       Generell smärta eller besvär i och kring nacke, skuldra, axel, ländrygg, säte, knä, hälsena och käkled.

Boka tid online

Boka
Låsningar

Låsningar brukar kunna upplevas obehagligt. Det känns som att det låser sig i ryggen och rörelse ger smärta. En naprapat mjukar upp musklerna och återställer rörelsen med hjälp av ledbehandling.

Hållning

Din hållning säger mycket om dig som person. Vissa får även smärta av dålig hållning och en försämrad rörelse. En naprapat hjälper dig att förbättra eller återställa din naturliga hållning.

Impingement i axel/skuldra

Impingement beror ofta på överbelastning av axelleden. Efter noggrann klinisk undersökning behandlar naprapaten dig med lämplig metod. Vanligtvis stötvåg i kombination med specifikt riktad träning minskar din smärta.

Spänningshuvudvärk

Ofta relaterad till muskulära spänningar i nackbasen, käken och längs nacken. En naprapat behandlar med hjälp av massage, pressur, nålar och vid behov ledbehandling.

Nackspärr

Smärta i nacken som kan stråla ner i bröstryggen. Ofta med rörelsebegränsning i rotation. En naprapat mjukar upp musklerna och återställer rörelsen med hjälp av ledbehandling.

Musarm/tennisarmbåge

Smärta i underarmen. En naprapat minskar din smärta med b.la. stötvåg, nålar, massage och specifika träningsprogram (uppbyggande & stretch).

Ryggskott/Lumbago

Smärta i ryggslutet kan uppkomma av olika anledningar. En naprapat undersöker dig noggrannt och lindrar din smärta med hjälp av lämplig behandlingsmetod.

Generella besvär

Vi försöker alltid få med helheten dvs det biologiska, psykologiska, beteendemässiga & sociologiska aspekterna. Smärta kan ibland bero på helt andra orsaker än vad man vanligtvis tror. Vi hjälper dig!

Om

Michael Lundberg

Naprapat

Läs merBoka nybesökBoka återbesök
Journal of Orthopaedic & Sports Physical Therapy

“91% upplevde stora förbättringar vid nacksmärta (med utstrålning) då man kombinerade ledmanipulation, cervikal traktion och specifik träning”